Maszynka do miesa 32 uzywane

Wilk do ciała to nic nowego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest daleko dłuższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://se.healthymode.eu/vivese-senso-duo-shampoo-schampo-mot-haravfall/

Szeroki wybór wilków na rynku pozwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu czas na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) natomiast nie wymaga wielkiego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania stanowi o wielkiej wytrzymałości maszyny. Jak każde dania wykorzystywane w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia stawia się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa przyjmuje się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w inne akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To tanie urządzenie, przydatne w prostych cenach, dawane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę kiedy w szybkich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz drugich ulepszaczy.